Historiek

In den beginne...

Even voorstellen?

2018:

We hebben een nieuwe dirigent : Peter De Jonghe.

2017:

De 7 jaarlijkse Virga Jesse-feesten, konden we ook deze keer niet aan ons voorbij laten gaan.

Ontvangst op het stadhuis naar aanleiding van ons 20-jarig bestaan.

Ons concert in november was zeker weer een hoogtepunt.

2016:

Hupla, weeral een nieuw lid erbij, Koen Miermans komt de eerste partij versterken.

In het voorjaar hadden we een geslaagde samenwerking met het koor van Neerpelt.

2015:

We verwelkomen drie nieuwe leden: Marc Knevels, Wilfried Domen en David Rutten.

Tevens hebben we een geslaagde trip naar Helsinki achter de rug.

Ons concert eind november in de gildezaal was weeral twee avonden uitverkocht.

2014:

Op 12 maart moeten we helaas afscheid nemen van PD (Peter Janssens)

In het voorjaar is Filip Verbeeck de bassen komen versterken.

Sinds begin september hebben we een nieuwe dirigent" Herman Luts ". Een man !!

Herman heeft een hele muzikale voorgeschiedenis en wil dat enthousiast als hij is , met ons delen.

"Hasselt bekoorlijk" is zijn vuurdoop en eerste wapenfeit.

2013:

We verwelkomen een nieuw lid. Marc Buckinx komt in de 2° tenorpartij van katoen geven.

Onze voorzitter Norbert De Bruyne geeft de Fakkel door aan Herman Marcoen.

Deelname aan " Parcours" in Maastricht en een Kerstconcert in Grote Spouwen samen met de plaatselijke Harmonie.

2012:

Het ondenkbare doet zich voor. Het mannenkoor Het Volgende Punt krijgt een vrouwelijke dirigent!

Sonja Feenstra neemt vanaf nu de ondankbare taak op zich om het stelletje ongeregeld in goede banen te leiden.

2011:

Karel geeft de dirigentenfakkel over aan Raf Valgaeren en komt tot de bevinding dat meezingen zeker zo plezant is en minder voorbereiding vraagt.

2010:

Naar aanleiding van ons 10-jarig bestaan (+3) gaven we op 12 en 13 november een concert in de gildezaal in Kuringen. De sfeer zat er goed in en 2 avonden een volle zaal.

2009:

Voor Het Volgende Punt het jaar van Detmold. De dynamiek zit erin. De haren grijzen, de stemmen verfijnen. Welkom op het ‘Volgende Punt’

2008:

Het 25-jarige Groot Genker Jeugd Orkest krijgt van Het Volgende Punt ondersteuning om haar feest met Paul Michiels op het publiek los te laten. De routine geworden optredens zoals Hasselt goes Folk (in het Borrelhuis), Hasselt beKOORlijk (in het Jenevermuseum) blijven evolueren, net als de blijvende aandacht voor het Virga Jesseziekenhuis, de gevangenis van Hasselt, de kerstkroegentocht(en) …

2007:

Het 10-jarig bestaan van Het Volgende Punt gaat de geschiedenis in met het wervelend concert in de Tiendschuur van abdij Herkenrode onder de smakelijke naam: “Het beste van de wijne”.

2006:

De eerste Hasseltse Speculaasfeesten worden ingezongen. De Koninklijke harmonie" De Heren van van Zichem" viert haar 100ste verjaardag tijdens een kerstconcert, mooi aangevuld met onze mannenstemme.

2005:

Met “Stars ’n Kings” werkt Het Volgende Punt voor het eerst samen met de jonge dames van het Jong Kathedraalkoor voor een uniek kerstconcert in de kerk van Stevoort.

2004:

Het Volgende Punt verleent vanaf nu haar medewerking aan Hasselt Goes Folk. Deze keer trekken we in de Augustina van leer. Het publiek heeft het geweten… Het kunstig Boenderbos te Ellikom wordt plechtig geopend, in het bos muzikaal ondersteund door de mannen.

2003:

Een krachtig jaar met het romantisch concert “Stemmen aan het water”. Dit samen met de ‘Minnezangers’ van Zele. In dit jaar waren we ook te horen op straten en pleinen ter gelegenheid van de Hasseltse Zevenjaarlijkse feesten. Om het eerste lustrum te vieren creëert Het Volgende Punt een wervelend totaalspektakel in zaal België met als polyvalente titel: “5.1”. Ook het Gospelconcert met Lea Gilmore kan rekenen op onze mannenstemmen.

2002:

Het Volgende Punt zingt de Chrysostomoscantus te Maaseik en werkt samen met de ‘Minnezangers’ te Zele. De slogan “Van Gregoriaans tot Cantus” krijgt vorm.

2001:

Acapella programma met popsongs uit de jaren 70, 80 en 90

2000:

"Herfstkriebels"

Het begin van een mooie Hasseltse samenwerking voor Hasselt beKOORlijk.

1999:

"Herexamen", over wat het studentenleven mooi maakt: zang, drank, het lief, alles behalve de studie zelf dus.

1998:

In dit jaar namen we voor het eerst deel aan het internationiale Zuid-Limburgs Mannenkorenfestival te Meijel (NL). Het enthousiaste Nederlandse publiek en de aanmoedigende opbouwende kritiek van de jury werken motiverend voor ons acht maanden jonge koor. De groep is intussen twaalf man sterk.

Een week later brengen we een eerste avondvullend programma. Onder het thema: "Blaadjes aan de bomen, vlinders in de buik" bezingen wij de lente en de liefde voor het eigen Hasseltse publiek. Zo ontwikkelt Het Volgende Punt stilaan een eigen stijl.

1997:

Zes mannen uit Hasselt (B) en omstreken steken op 3 oktober 1997 de "stembanden" bij mekaar en besluiten voortaan als "Het Volgende Punt" door het muzikale leven te gaan, geleid door Karel Baeten.

Ter gelegenheid van Kerstmis 1997 gaan we voor het eerst enkele optredens in Hasselt verzorgen .

Winkelende voorbijgangers, het vrolijke cafévolk, maar ook bejaarden en zieken zijn getuige van ons eerste kerstprogramma. De " kerstkroegentocht " is ontstaan en zal een jaarlijkse traditie worden.